Vort høringssvar til Kommuneplan 2009-2021

Vi kan fuldt ud tilslutte os den planlagte grønne struktur der svarer til den fingerplan der i mange år har været gældende ideal for København. Den geometriske struktur i det åbne landskab bør dog ikke tages bogstaveligt, men der skal skabes grønne strøg og rum hvor topografien gør det muligt, som klart modspil til bebyggelse.

Kontrast mellem by og land, så vore landskabskvaliteter bevares. Disse strøg kan samtidig være trafikveje for blød trafik. Ved planlægning af nye bebyggelser mener vi derfor princippet tæt/lav i høj arkitektonisk kvalitet afgrænset mod landskabet er bedre end parcelhuskvarterer. 

På side 5 i Bymidteplanen fremhæver man Fredericias store kvalitet som byen der er omkranset af voldene. Men på de næste linjer er dette glemt og ved illustrationer og ord går forfatteren ind for at Fredericia skal have en ”Skyline”!  med en ”Byprofil”! set fra Lillebæltsbroen.!

Vi går stærkt mod denne plan – Fredericia fornemste skyline burde være volden der omkranser og beskytter en lavere liggende by karakteriseret ved røde tage som kontrast til den grønne vold.  Det er det der er vor historiske by! Kvaliteten ligger netop i at terrænet falder fra voldfoden og mod syd, mod vandet. Det er helt uforståeligt, at man ikke overholder de rammeplaner der blev lagt for byen i 1980-erne hvorefter husene i byen skulle være 2½ – 3 etager og med røde tegl.Denne højde er i menneskelig målestok og svarer til gadebredderne. Der er desværre flere eksempler i byen på de uheldige forhold overskridelser giver. Vi er derfor stærkt imod, at der tillades bebyggelse over 2½ – 3 etager. Det gælder ikke alene Fredericia C – plan B.C.2, men også B.BE.1 og B.B.2

Læs hele høringssvaret i vedlagte link Høringssvar juli 09

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s